Home » Recensies Sportboeken » Recensies Voetbalboeken » Hard Gras 85 – Suarez en Oranjegekte bij EK 2012

Hard Gras 85 – Suarez en Oranjegekte bij EK 2012

Hard Gras 85 heeft een diversiteit aan verhalen. Zo duikt Nick Hornby in de zaak rondom Luis Suarez. Marcel van Roosmalen heeft zijn volledig eigen kijk gegeven op het Europees voetbal en beschrijft Frank Heinen de eenzame worsteling van Sebastian Deisler.

Suarez en racisme

Naast het eerste kampioenschap van het ‘nieuwe’ Manchester City stond het seizoen in de Premier League vooral in het teken van racisme. Zowel Luis Suarez als John Terry werden beschuldigd van racistisch gedrag. Nick Hornby, auteur van de bestseller Fever Pitch, schreef een boek over het afgelopen voetbalseizoen. In Hard Gras 85 is een voorpublicatie geplaatst over de zaak-Suarez.

Van Roosmalen over EK2012

Hard Gras 85 kijkt hiernaast op zijn volledig eigen wijze terug op het voor Nederland zo desastreus verlopen Europees kampioenschap. Marcel van Roosmalen heeft de oranjegekte op zijn vaak onnavolgbare wijze beschreven. Op een troosteloze parkeerplaats ziet hij de Oranje Karavaan vertrekken, krijgt uitleg van Aad de Mos over zijn twittertactieken en gaat op zoek naar alle mogelijke oranjevlaggetjes.

Kwijlen bij Pirlo

Een heel andere insteek namen de Engelse bloggers Samuel Goff en James Coleman. Zij stellen zich de vraag wat een nationale ploeg nou eigenlijk is, bekritiseren de Engelse ploeg en kwijlen weg bij Pirlo. Verdere losse verhalen zijn geschreven door Frank Heinen en Judith Spiegel over Sebastian Deisler en een Jemenitische jeugdploeg in Tunesië.