Home » Nieuws over Sportboeken

Nieuws over Sportboeken

Wat een kutvoetbal hè – Maarten Bax

Wat een kutvoetbal

De dood van Richard Nieuwenhuizen zorgde in december van vorig jaar voor een shock in Nederland. Als vrijwilliger bij het voetbalteam van zijn zoontje – Nieuwenhuizen was grensrechter bij het B-junioren team van Buitenboys tegen Nieuw Sloten – werd de Almeerder in elkaar getrapt. Hij zou later overlijden aan de verwondingen van de trappen tegen zijn hoofd. Maarten Bax schreef ... Read More »

Jan Boskamp Geen Gezeik

Jan Boskamp Geen Gezeik

Jan Boskamp was eigenlijk uit beeld geraakt in Nederland, tot hij nietsvermoedend een keer aanschoof aan tafel bij Voetbal International. Nadat hij het eerste ‘koekje’ uitdeelde aan René van der Gijp was er geen houden meer aan. Wim de Bock schreef nu dan ook een boek met het voetbaldier: Jan Boskamp Geen Gezeik. Feyenoord in hart en nieren De in ... Read More »

Toon Gerbrands – De Succescrisis

De Succescrisis

Toon Gerbrands heeft als algemeen directeur van AZ een zeer goede naam opgebouwd. Om de zoveel jaar heeft hij tevens een boek op de markt gebracht. Ditmaal De Succescrisis, waarin hij ingaat op het oplossen van moeilijke problemen. Moeiteloos door moeizame jaren Toon Gerbrands is in het verleden actief geweest als volleybalcoach, waaronder bij het Nederlands herenteam. Inmiddels is hij ... Read More »

Wie gelooft die renners nog – Hans Vandeweghe

Wie gelooft die renners nog

De verhalen over het dopinggebruik in het wielrennen zijn bekend en bij iedere nieuwe opvallende prestatie komt het dopingvraagstuk gelijk weer naar voren. Maar hoe wordt doping gebruikt en wat doet het precies? Hans Vandeweghe las de afgelopen jaren zoveel verhalen die volgens hem vol stonden met onzin, waardoor hij besloot om Wie gelooft die renners nog te gaan schrijven. ... Read More »

Wielerboeken over 100e Tour de France

De Tour de France kent in 2013 haar honderdste editie. Dit magische getal zorgt voor een overdaad aan wielerboeken over de Ronde van Frankrijk. In de meeste gevallen gaat het om een historische terugblik op de 100 versies van de Tour de France. Daarnaast zijn er een aantal zeer originele invalshoeken bedacht. Een overzicht van vijf verschenen wierboeken over de ... Read More »

Bloedbroeders – Dolf de Groot en Steven Derix

In het boek Bloedbroeders wordt het dopinggebruik bij de wielerploeg Rabobank blootgelegd en heeft als ondertitel dan ook ‘De ondergang van de Rabobankploeg’ Tevens komen er opvallende zaken boven tafel in het boekwerk van NRC-journalisten Dolf de Groot en Steven Derix. Zo had de ploeg een speciale bloedmachine en daarnaast zou kopman Michael Boogerd bloedtransfusies krijgen van zijn broer Rini ... Read More »