Home » Nieuws over Sportboeken » Nieuws over Voetbalboeken

Nieuws over Voetbalboeken

Wat een kutvoetbal hè – Maarten Bax

Wat een kutvoetbal

De dood van Richard Nieuwenhuizen zorgde in december van vorig jaar voor een shock in Nederland. Als vrijwilliger bij het voetbalteam van zijn zoontje – Nieuwenhuizen was grensrechter bij het B-junioren team van Buitenboys tegen Nieuw Sloten – werd de Almeerder in elkaar getrapt. Hij zou later overlijden aan de verwondingen van de trappen tegen zijn hoofd. Maarten Bax schreef ... Read More »

Jan Boskamp Geen Gezeik

Jan Boskamp Geen Gezeik

Jan Boskamp was eigenlijk uit beeld geraakt in Nederland, tot hij nietsvermoedend een keer aanschoof aan tafel bij Voetbal International. Nadat hij het eerste ‘koekje’ uitdeelde aan René van der Gijp was er geen houden meer aan. Wim de Bock schreef nu dan ook een boek met het voetbaldier: Jan Boskamp Geen Gezeik. Feyenoord in hart en nieren De in ... Read More »

Toon Gerbrands – De Succescrisis

De Succescrisis

Toon Gerbrands heeft als algemeen directeur van AZ een zeer goede naam opgebouwd. Om de zoveel jaar heeft hij tevens een boek op de markt gebracht. Ditmaal De Succescrisis, waarin hij ingaat op het oplossen van moeilijke problemen. Moeiteloos door moeizame jaren Toon Gerbrands is in het verleden actief geweest als volleybalcoach, waaronder bij het Nederlands herenteam. Inmiddels is hij ... Read More »

Zuivere Speeltijd – Jaap de Groot

Jaap de Groot heeft zijn periode als sportjournalist op papier gezet, al is Zuivere Speeltijd een sportboek dat ook geschikt is voor een veel breder publiek. De Groot heeft willen aantonen dat voetbal, zijn grote passie, veel meer is dan alleen een spel.  Het werd een manier van leven. Johan Cruijff Jaap de Groot is de afgelopen jaren vooral bekend ... Read More »

Voetbal en Maffia 2 In de lage landen

Matchfixing is het afgelopen jaar door het boek Voetbal en Maffia op de kaart gezet door Tom Knipping en Iwan van Duren. Het journalistieke tweetal komt nu met een tweede deel. In Voetbal en Maffia 2 In de Lage Landen wordt het vizier volledig gericht op de misstanden in het Nederlandse voetbal. Matchfixing is hiervan wederom de hoofdmoot, waarbij het ... Read More »

I am the secret Footballer

I am the secret Footballer is een ware hype in Engeland. Een topvoetballer uit de Premier League schrijft al tijden een column in The Guardian. Dit doet hij anoniem, waardoor de speler vrijuit praat. Het zorgt voor bijzondere verhalen die nog nooit eerder zijn verteld. Nu is alles gebundeld in een Nederlandstalig boek, waarbij je als lezer in de huid ... Read More »