Home » Nieuws over Sportboeken » Nieuws over Voetbalboeken » I am the secret Footballer

I am the secret Footballer

I am the secret Footballer is een ware hype in Engeland. Een topvoetballer uit de Premier League schrijft al tijden een column in The Guardian. Dit doet hij anoniem, waardoor de speler vrijuit praat. Het zorgt voor bijzondere verhalen die nog nooit eerder zijn verteld. Nu is alles gebundeld in een Nederlandstalig boek, waarbij je als lezer in de huid kunt kruipen van een topvoetballer.

Anonieme columns

De Engelse krant The Guardian heeft al lange tijd een column van een voetballer uit de Premier League. De speler in kwestie is tot op de dag van vandaag anoniem gebleven. “Vaak wordt gezegd dat 95 procent van alles wat er in voetbal gebeurt, zich afspeelt achter gesloten deuren. Veel van deze verhalen zou ik jullie beter niet vertellen. Maar ik ga het toch doen”, aldus de anonieme voetballer.  Zijn bijdragen zijn in Engeland inmiddels uitgegroeid tot een ware hype. In de columns gaat hij uitgebreid in op zijn ruime ervaring op het hoogste niveau.  In navolging op de columns is er nu ook een voetbalboek verschenen met de bijpassende titel I am the secret Footballer.

Speler onbekend, verhalen groots

De naam van de speler is nog altijd niet bekend, maar de boeken I am the secret Footballer gaan in Engeland als zoete broodjes over de toonbank. De voetballer doet namelijk alles uit de doeken. Van doping en omkoping, maar ook de meest vreemde gebeurtenissen in en rondom de voetbalclubs. De anonieme topvoetballer vertelt eigenlijk alles wat je moet weten over de soms bizarre wereld van het professionele voetbal. Duidelijk wordt dat het leven van een profvoetballer lang niet altijd zo mooi is als van de buitenkant wordt gedacht.

I am the secret Footballer

De hype is vooral groot omdat nog altijd niet duidelijk is wie de anonieme voetballer is die nu ook het sportboek heeft geschreven. Op internet zijn er hele sites en fora te vinden die zich alleen maar met de vraag bezig houden wie hij is. I am the secret Footballer is bijvoorbeeld geen keeper, hij heeft gescoord tegen Manchester United en heeft een elleboog in zijn gezicht gehad van John Terry. Daarnaast was hij in zijn jeugd supporter van Liverpool, is bij minimaal één club aanvoerder geweest en heeft een promotie naar de Premier League meegemaakt.

Nederlandse vertaling

VI Boeken zorgt er nu voor dat ook de Nederlandse voetballiefhebbers het boek I am the secret Footballer kunnen lezen. De Nederlandse vertaling van 234 pagina’s ligt vanaf half april in de winkels. Het is voor iedere volger dan ook bijna verplichte kost. De anonieme voetballer is eerlijk en nooit bang om zijn mening te ventileren. Hij vertelt dan ook wat er echt gebeurd achter de gesloten kleedkamerdeuren van een voetbalclub op het allerhoogste niveau.