Home » Recensies Sportboeken » Recensies Voetbalboeken

Recensies Voetbalboeken

O Louis – Hugo Borst

O Louis Hugo Borst Cover

Louis van Gaal is al twee twintig jaar één van de meest besproken mensen in Nederland. Komende zomer zal dit een hoogtepunt bereiken tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Hugo Borst heeft in O Louis een volledig beeld neergezet van de persoon Louis van Gaal, door experts aan het woord te laten over de huidige bondscoach van het Nederlands Elftal. ... Read More »

Cees Kick – George Best van de Lage Landen – Youri van den Busken

Cees Kick de George Best van de Lage Landen is het nieuwste boek van Youri van den Busken. De journalist van Voetbal International heeft de bijzondere levensloop van Cees Kick op papier gezet. De geboren Amsterdammer was één van de grote Nederlandse voetbaltalenten, maar hij ging ten onder aan vrouwen. Extreem eigenwijs Cees Kick de George Best van de Lage ... Read More »

Pellè Spreekt – Martijn Krabbendam

Pelle spreekt Martijn Krabbendam Cover

Graziano Pellè kwam naar Feyenoord en werd gezien als het lachtertje van de competitie. Een jaar later was de Italiaan verkozen tot de beste speler van de Eredivisie. De populariteit van de spits is zo groot dat er nu een boek over hem verschijnt. In Pellè Spreekt geeft hij antwoord op duizend vragen, geredigeerd door Martijn Krabbendam. Creatieve oplossing VI ... Read More »

Oorlog langs de lijn – Wesley Meijer

Oorlog langs de lijn Wesley Meijer

Hoe de dood van een grensrechter de verloedering van een volkssport markeerde. Het is de conclusie en onderkop van het relaas van Wesley Meijer in Oorlog langs de lijn. De journalist van Het Parool bekeek een jaar na de dood van Richard Nieuwenhuizen alle facetten die tot dit dieptepunt hadden geleid en de acties die erop volgden. Buitenboys – Nieuw ... Read More »

Tussen Godenzonen – Auke Kok

Tussen Godenzonen Auke Kok

Auke Kok heeft in Tussen Godenzonen zijn belevenis opgeschreven van een jaar lang Ajax. De schrijver van onder meer het bekroonde sportboek Wij waren de besten, over het wereldkampioenschap voetbal van 1974, was het afgelopen seizoen bijna dagelijks in Amsterdam te vinden. Hij verdiepte zich in de club en kwam met een boeiend sportboek Tussen Godenzonen terug. De mens achter ... Read More »

Fernando Ricksen – Vechtlust – Vincent de Vries

Fernando Ricksen Vechtlust

Fernando Ricksen en Vechtlust, het zijn twee begrippen die bij elkaar passen. Ricksen was een begaafde voetballer, met prachtige doelpunten. Toch moest hij het in de eerste plaats van zijn inzet en vecht lust hebben. Het bracht hem tot het Nederlands Elftal, maar daar tegenover stond een zwaar leven met drank, drugs en veel vrouwen. In de biografie Vechtlust, het ... Read More »