Home » Recensies Sportboeken » Recensies Wielerboeken

Recensies Wielerboeken

De Leugens van Lance Armstrong – Juliet Macur

Leugens van Lance Juliet Macur

De leugens van Lance Armstrong, het zal nog jaren goed zijn voor veel boeiende verhalen. De Amerikaans zevenvoudig Tour de France-winnaar deed exact een jaar geleden een bekentenis over zijn dopinggebruik. Maar de volledige waarheid is nog lang niet aan het licht gekomen over het verleden van de meest besproken wielrenner aller tijden. Juliet Macur is dan ook op onderzoek ... Read More »

Smeets en Wuyts – Christophe Vandegoor

Smeets en Wuyts

Hoe begin je aan een boek over de beste twintig renners uit de Lage Landen? Wie selecteer je en wie valt uit de boot? Het is de openingsvraag die Mart Smeets en Michel Wuyts stellen in hun gezamenlijke boek. De twee wielerjournalisten, die al een mensenleven het peloton achterna reizen, hebben uiteindelijk een driehonderdpagina’s tellend boek voltooid met de beste ... Read More »

Het laatste rondje om de kerk – Mark de Bruijn

Het wielrennen is zeker in de zomermaanden tijdens de Tour de France uitgebreid in beeld. Toch gaat het tegelijkertijd een stuk minder goed met de kermiskoersen. Deze bijzondere tak van de wielersport is door Mark de Bruijn volledig onder de loep genomen. Het leverde een boeiend wielerboek op: Het laatste rondje om de kerk, met als ondertitel ‘de wereld van ... Read More »

Het Geheim van Raleigh – Joop Holthausen

De TI-Raleigh-ploeg stond op eenzame hoogte. De Nederlandse wielersport vierde hoogtijdagen in het zwart-geel-rode shirt. Het ongeëvenaarde succes werd onderzocht door Joop Holthausen in een fascinerend boek: Het Geheim van Raleigh. Een begrip in de wielersport Al wisselen wielerploegen met razende vaart van sponsor, Raleigh is nog altijd een begrip in de wielersport. Bijna gelijk na de oprichting in 1974 ... Read More »