Home » Nieuws over Sportboeken » Nieuws over Wielerboeken

Nieuws over Wielerboeken

Wie gelooft die renners nog – Hans Vandeweghe

Wie gelooft die renners nog

De verhalen over het dopinggebruik in het wielrennen zijn bekend en bij iedere nieuwe opvallende prestatie komt het dopingvraagstuk gelijk weer naar voren. Maar hoe wordt doping gebruikt en wat doet het precies? Hans Vandeweghe las de afgelopen jaren zoveel verhalen die volgens hem vol stonden met onzin, waardoor hij besloot om Wie gelooft die renners nog te gaan schrijven. ... Read More »

Wielerboeken over 100e Tour de France

De Tour de France kent in 2013 haar honderdste editie. Dit magische getal zorgt voor een overdaad aan wielerboeken over de Ronde van Frankrijk. In de meeste gevallen gaat het om een historische terugblik op de 100 versies van de Tour de France. Daarnaast zijn er een aantal zeer originele invalshoeken bedacht. Een overzicht van vijf verschenen wierboeken over de ... Read More »

Bloedbroeders – Dolf de Groot en Steven Derix

In het boek Bloedbroeders wordt het dopinggebruik bij de wielerploeg Rabobank blootgelegd en heeft als ondertitel dan ook ‘De ondergang van de Rabobankploeg’ Tevens komen er opvallende zaken boven tafel in het boekwerk van NRC-journalisten Dolf de Groot en Steven Derix. Zo had de ploeg een speciale bloedmachine en daarnaast zou kopman Michael Boogerd bloedtransfusies krijgen van zijn broer Rini ... Read More »

Amigo – Pedro Horrillo en Nando Boers

Wat een briefwisseling moest worden over wielrennen werd door een ernstige val veel meer dan dat. Pedro Horrillo was de Spaanse wielrenner die in de Giro d’Italia het ravijn in dook en Nando Boers de Nederlandse journalist. Het werd een project van vier jaar, waaruit nu Amigo van Horrillo en Boers is voortgekomen. Plan was één jaar In 2009 begon ... Read More »

Gepakt – Mart Smeets

Gepakt werd Lance Armstrong – officieel – nooit op doping. Toch zorgde zijn bekentenis de afgelopen winter voor een ware explosie in wielerland. Daarbij werden ook de wielerjournalisten hard aangepakt. Mart Smeets, het Nederlandse gezicht van de wielermedia, schreef nu alle stofwolken zijn verdwenen een beschouwing in Gepakt. Hete wielerwinter Afgelopen seizoen begon het al te borrelen met verregaande strafrechtelijke ... Read More »

God of Duivel – Peter Winnen

Peter Winnen God of Duivel

Doping in het wielrennen was de afgelopen winter het grote thema in de sportwereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat oud-renner en schrijver Peter Winnen dit thema heeft gekozen voor zijn nieuwe wielerboek. God of Duivel, alles over doping kijkt terug op ruim een decennium aan spraakmakende dopingverhalen. Succesvol in Tour de France Peter Winnen maakte in de zomer ... Read More »